Dam tot Damloop ditmaal vanaf de eigen voordeur

Foto: Needpix.com / CC0

De Dam tot Damloop start dit jaar bij de eigen voordeur in plaats van op de Prins Hendrikkade in Amsterdam. De hardloopwedstrijd gaat vanwege het coronavirus niet door en de organisatie komt daarom met een Home Edition.

Deelnemers kunnen op de originele data van het evenement – op zaterdag 19 en zondag 20 september  – in hun eigen omgeving de tien of vijf Engelse mijl rennen. Dat kan individueel, als bedrijventeam of voor een goed doel. Ingeschreven deelnemers krijgen een speciaal pakket thuisgestuurd met daarin onder andere het startnummer, een speciaal Home Edition shirt en een Dam tot Dam-poster die op het raam geplakt kan worden om kans te maken op leuke prijzen.

Wie de eigen prestatie wil belonen met een medaille kan daarvoor kiezen bij inschrijving. Sinds vanochtend  kunnen hardlopers zich digitaal aanmelden voor de thuiseditie van de wedstrijd. Hardlopers die zich hadden ingeschreven voor de afgelaste editie en die geen restitutie hebben ontvangen mogen gratis meedoen.

 

 

Normaliter trekt ‘het sportiefste weekend van Nederland’ met de Dam tot Dam Wandeltocht, de Damloop by night, de Dam tot Dam Fiets Classic en de Dam tot Damloop ruim 80.000 sporters naar Amsterdam en Zaandam. Dit jaar kan er over de hele wereld gelopen worden. De Dam tot Damloop dankt zijn enorme deelnemersveld voor een groot deel aan de vele bedrijven die jaarlijks met collega’s rennen. De organisatie wil ook hen motiveren om aan deze aangepaste versie deel te nemen.

Asics Runkeeper Go

Digitaal kan men gebruikmaken van de officiële Dam tot Damloop app, die exclusief te gebruiken is voor deelnemers én supporters. Bedrijven en goede doelen kunnen profiteren van een speciaal businesspakket, voor minimaal tien personen. Deelnemers kunnen bij inschrijving vanuit de app drie maanden gratis gebruikmaken van Asics Runkeeper Go (het premium account van de hardloopapp). Runkeeper bereidt iedere deelnemer optimaal voor met hulp van trainingsschema’s, tips & tricks.

Ingelijste foto

De tijdsregistratie gaat via de ingebouwde GPS-functie in de eventapp. Na maanden alleen te hebben gesport, kunnen collega’s eindelijk weer met elkaar een rondje hardlopen. Ook voor hen geldt dat men drie maanden gratis gebruik kan maken van Runkeeper Go. Bedrijven zijn natuurlijk ook vrij om hun eigen route te bepalen en bijvoorbeeld vanuit kantoor te lopen. De businessteams krijgen de medailles toegestuurd met een ingelijste teamfoto van hun prestatie.

 

 

Reacties