Zaans Kampioenschap Sprint op zaterdag 18 januari

Foto: Wikimedia / Adrian8

De schaatstrainingsgroep STG Zaanstreek houdt net als vorig jaar het Zaans Kampioenschap Sprint voor iedereen uit de Zaanstreek die een gooi naar de titel wil doen. De wedstrijden zijn op zaterdag 18 januari op de kunstijsbaan in baan Haarlem aan de IJsbaanlaan 2, van 20:00 tot 23:00 uur. Aanmelden kan tot en met 16 januari. 

Iedereen vanaf acht jaar uit Zaanstad, Wormerland en Oostzaan kan meedoen. Begint de postcode met 15.. dan kan er ingeschreven worden. Deelnemers hoeven geen lid te zijn van een ijsvereniging of een KNSB-licentie te hebben. STG Zaanstreek wil juist ook niet-leden in de gelegenheid stellen om eens een wedstrijd te rijden. Met officiële start, langs de rode blokjes rijden en finishen met elektronische tijdwaarneming. Jeugd die bijvoorbeeld via het District Zaanstreek of de IJsclub Assendelft heeft meegedaan aan het jeugdschaatsen heeft daarmee nu de kans om te testen hoe hard ze inmiddels kunnen schaatsen. De oudere jeugd en volwassenen worden uitgedaagd om Kampioen Sprint van de Zaanstreek te worden. Uiteraard kunnen alle leden van STG Zaanstreek ook meedoen. Deelname is gratis, met uitzondering van de eventuele aanschaf van een daglicentie.

Jongste deelnemers

Het programma is opgesplitst in een Mini Pure Sprint voor de jongste jeugd en een Pure Sprint voor oudere jeugd en volwassenen. Bij de jongste categorie gaat het om pupillen die zijn geboren tussen 1-7-2006 en 30-6-2012. Zij rijden drie wedstrijden: twee maal 100 meter en een keer 300 meter. Hierbij worden ze ingedeeld in drie leeftijdscategorieën. Er zijn mooie prijzen te winnen voor elke categorie, apart voor meisjes en jongens.

Andere categorieën

De Pure Sprint wordt georganiseerd voor de oudere jeugd en volwassenen (geboren vóór 1-7-2006), Zij rijden eveneens drie afstanden: een 100, een 300 en een 500 meter. Ze worden ingedeeld in de leeftijdscategorieën junioren C, neo-senioren, senioren en masters. Wie de snelste over drie afstanden is in zijn/haar categorie mag zich de snelste schaatser van de Zaanstreek noemen. 

Inschrijven kan hier. Er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus snel reageren is aan te bevelen. Er worden nog één of twee vrijwilligers gezocht om alle andere vrijwilligers op en rond de baan te voorzien van koffie en thee. Wie dat op zich wil nemen kan dat hier via een e-mail aangeven. Ook de rol van mascotte in het inmiddels welbekende pinguïnpak is nog te vergeven. 

 

Reacties