Inschrijving open voor toertocht Ronde van Noord-Holland

Foto: Le Champion

Voor de 48ste keer wordt op zaterdag 25 april volgend jaar de Ronde van Noord-Holland verreden en deelnemers aan deze voorjaarsklassieker van 40, 70, 110 of 160 kilometer kunnen zich vanaf nu inschrijven. De ronde is één van de oudste toertochten van Le Champion en bij velen favoriet.

Samen met vrijwilligers wordt ieder jaar het parcours met grote zorg uitgezet langs de mooiste plekjes van de provincie. De routes kenmerken zich door de prachtige groene polders, historische stolpboerderijen en karakteristieke dorpjes. De groene polders worden afgewisseld door prachtige tulpenvelden. Het is niet voor niks dat deze tocht al meer dan 40 jaar een succes is. De ronde kan gestart worden vanaf drie startlocaties: Alkmaar, Hoorn of Oostzaan.

Iedereen kan meedoen

De routes 40 en 70 kilometer gaan over binnendoorwegen en door schilderachtige dorpjes. Bij de langste afstanden over 110 en 160 kilometer krijgen de echte fanatiekelingen meer uitdaging. Naast de langere afstand speelt de wind een grotere factor wanneer de uitgestrekte dijken ‘bedwongen’ moeten worden. Op deze routes ziet u de meest diverse kanten van Noord-Holland, van plattelandsdorpjes tot aan de grote steden. De Ronde van Noord-Holland is geschikt voor iedereen: op de racefiets, sportfiets, mountainbike of e-bike kan samen met fietsvrienden op een sportieve wijze genoten worden van het landschap. De Hartstichting is sinds 2012 het goede doel van de Ronde van Noord-Holland. Deze stichting vindt dat iedereen recht heeft op een gezond hart. Ook dit jaar kunnen deelnemers bij hun inschrijving een vrijwillige donatie aan de Hartstichting doen. Online inschrijven kan via de website: www.rondevannoordholland.nl.

 

Reacties