Alle aanvoerders van (voetbal)teams een regenboogband

Foto: Voetbalshop

Aanvoerders in alle wedstrijden in het prof- en amateurvoetbal dragen in het speelweekend van 18 tot en met 20 oktober een regenboogband ter gelegenheid van Coming Out-dag op 11 oktober. Ze hopen met deze geste de LHBTI-acceptatie in het voetbal te bevorderen. In de Eredivisie Vrouwen dragen de aanvoersters de band al het komende weekeinde.

Ook alle coaches, scheidsrechters en Fox Sports-presentatoren dragen een herkenbaar regenboogspeldje om hun steun te betuigen. Het initiatief voor de regenboogbanden werd al 2017 in het leven geroepen, maar de afgelopen twee jaar droegen alleen de aanvoerders in het betaald voetbal ze. Nu haken ook de amateurs aan. De regenboogactie was een initiatief van de John Blankenstein Foundation, die homo-acceptatie in de sportwereld wil bevorderen en van de spelersvakbond VVCS. Er is in Nederland nog nooit een mannelijke professionele voetbalspeler uit de kast gekomen. Als onderdeel van de #AllTogetherChallenge kunnen amateurvoetballers de regenboogband aanvragen via regenboogband.nl/knvb en kunnen via regenboogband.nl alle andere sporters banden bestellen voor hun teams. Vorig jaar is dat maar liefst 10.000 keer gedaan. Ook deze banden worden gedragen in het weekend van 19 en 20 oktober.

De aanvoerder van het Nederlands elftal draagt vanavond tegen Noord-Ierland en zondag tegen Wit-Rusland geen regenboogband. Oranje doet tussen 8 en 24 oktober mee  aan #EqualGame, dat eveneens de diversiteit in de voetbalwereld wil bevorderen. 

https://twitter.com/TripleDoubleNL/status/1176836090260574208

Reacties