Achter de finish van de Dam tot Damloop was het feest voorbij

Foto: Twitter

Achter de finish van de Dam tot Damloop was het gisteren een chaos, meldt het Parool vandaag. Een aantal mensen raakte bevangen door de kou, maar er waren niet voldoende dekens beschikbaar en bovendien onvoldoende vrijwilligers om de eigen tassen met warme kleding uit te reiken.

https://twitter.com/jeroenrossing/status/1043948698768723973

Tijdens de loop deed zich gen enkel noemenswaardig medisch incident voor, maar na afloop moesten enkele hardlopers wel door het Rode Kruis behandeld worden.

Voorafgaand aan het hoofdnummer, de tien Engelse mijl met honderden wedstrijdlopers en ruim 45.000 recreanten, mocht ook de jeugd zich presenteren. Vierduizend kinderen vanaf zes jaar, met of zonder ouders, zorgden voor een feestelijk sportieve aanblik in het centrum van Zaandam, waar ze, zwaar aangemoedigd door duizenden toeschouwers achter de hekken in de Peperstraat, de finishlijn passeerden.

Onder al die deelnemers ook een flink aan g-sporters. Op zaterdagavond konden de ‘wheelers’ (rolstoelrijders) deelnemen aan de Damloop by night over een afstand van vijf Engelse Mijl. En op zondagochtend waren de jeugdige deelnemers van Revalidatiecentrum Heliomare die zich tijdens de jeugdlopen van hun beste kant lieten zien. Beide foto’s zijn van Wim Meijer Fotografie.

Reacties