Topprestatie atlete Susan Krumins in Dam tot Damloop: brons

Foto: Twitter / Wijkagenten Zaandam Zuid

Atlete Susan Krumins was vandaag de grote verrassing tijdens de wedstrijdloop tussen de Prins Hendrikkade in Amsterdam en de Peperstraat in Zaandam door op het podium te eindigen: ze finishte als derde in 51.29.

De winst ging naar de Israëlische Lonah Salpeter (50.45) die de sprint won van de Ethiopische Dibabe Kuma. Alleen Lornah Kiplagat (50.50 in 2006) en Hilda Kibet (51.21 in 2009) liepen van de Nederlandse loopsters al eens sneller.

Bij de mannenwedstrijd van de Dam tot Damloop was de overwinning voor de topfavoriet, de Oegandees Joshua Cheptegei. Hij kwam in 45.15 over de streep in een persoonlijk record. De Nederlander Khalid Choukoud eindigde nog net bij de eerste tien.

Uitgerekend op de dag van de loop kampten de Amsterdamse metrolijnen vanochtend met een mobilofoonstoring, waardoor de metrolijnen en enkele trams enige tijd niet konden rijden. Alleen de nieuwe Noord-Zuidlijn bleef ervan gevrijwaard, omdat deze gebruik maakt van een ander communicatiesysteem.

De oorzaak van het probleem was een storing bij KPN, deprovider van het GVB. Dat het openbaar vervoer toch weer redelijk snel op gang kwam was te danken aan een in werking getreden noodplan van het Gemeentelijk Vervoerbedrijf. In overleg met de NS mochten GVB-reizigers een aantal treinen gebruiken als vervangend vervoer.

Het weer was bar en boos vandaag, maar dat was lang niet voor iedereen een domper:

https://twitter.com/AmEstrelladam/status/1043823521208705025

 

Reacties