Volgende week het vierde ZaansFit AZ Zomerkamp bij ZCFC in Wijdewormer

Foto: Pixabay

De velden van voetbalcomplex ZCFC in Wijdewormer zijn van maandag 20 tot en met woensdag 22 augustus het decor van het vierde ZaansFit AZ Zomerkamp.

Gezondheid, plezier, bewegen en spel komen daar samen voor kinderen van acht tot en met veertien jaar die graag op een gezond gewicht willen komen én voor hun ouders, die hen daarbij ondersteunen. Het terrein van de voetbalvereniging grenst aan het AFAS Trainingscomplex van AZ, de club die het evenement organiseert in samenwerking met Sportbedrijf Zaanstad, Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG-)Zaanstad, de GGD Zaanstreek-Waterland en de gemeente Zaanstad.

Eerdere edities zeer succesvol

De vorige drie edities vielen zeer in de smaak bij de deelnemers, net als de afgelopen wintereditie. De kinderen krijgen een officieel AZ-trainingsshirt en een AZ bal, een bidon en dagelijks een lekkere maaltijd en gezonde dranken. Onder leiding van AZ-trainers en sportbuurtwerkers van Sportbedrijf Zaanstad zijn er voetbaltrainingen, sportpelletjes en een fysieke training op maat.

Voor de ouders is er iedere ochtend een workshop over opvoeden, bewegen en ondersteuning. De kinderfysiotherapeut inspireert hen om kinderen thuis te laten bewegen.

Het programma duurt elke dag van 9:00 tot 15:30 uur. Er zijn maar 72 plaatsen beschikbaar en inschrijven kan hier. De kosten bedragen vijf euro voor het hele programma. Met vragen kunt u terecht bij Annemijn Berghuis van JOGG-Zaanstad via [email protected]. Telefonisch is zij te bereiken op 06-41272924.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen