Internationaal straatvoetbaltoernooi: iedereen kan gratis inschrijven

Foto: Facebook / Talent Goals

Talent Goals houdt zondag 19 augustus een internationale versie van het Zaandam Street Tournament op de straatvoetbalveldjes onder het viaduct van de A8 in Koog aan de Zaan. Iedereen kan zich hier gratis inschrijven en de teams worden ingedeeld op basis van leeftijd en niveau. Er doen ook Amerikaanse teams mee uit Washington DC.

Afhankelijk van het aantal deelnemende teams – dat hoeven geen standaardteams te zijn – worden er per leeftijdscategorie twee, drie of vier poules gemaakt. De eerste teams zullen doorgaan naar de halve finale en strijden om een plek in de finale. Er wordt vier tegen vier gespeeld (zonder keeper) en een team bestaat uit maximaal vijf spelers.

Basistechnieken

Talent Goals zet het toernooi op omdat steeds minder jeugd op straat voetbalt en dat zijn weerslag heeft op het niveau in het jeugdvoetbal. ‘Door straatvoetbal ontwikkel je de basistechniek, moet je sneller handelen in kleine ruimtes en verbeter je de motorische vaardigheid. Daarnaast is straatvoetbal natuurlijk de basis waar het allemaal mee begint en erg leuk om te doen,’ aldus de organisatie.

Tijdens het toernooi wordt er muziek gedraaid, er zijn geen scheidsrechters aanwezig en de teams moeten zelf de stand bijhouden. Bij een panna wordt de speler verplicht gewisseld.

Dagprogramma:

  • 11:00 uur Aanvang toernooi;
  • 15:00 uur Afsluiting (dat is uiterlijk om 15:00 uur; het kan ook eerder zijn).
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen