Provincie steekt een half miljoen in indoorhal op sportpark de Omzoom

Foto: Google Street View

De provincie steekt 2,1 miljoen euro in acht topsportprojecten en een half miljoen daarvan gaat naar een nieuwe indoorhal op sportpark de Omzoom in Assendelft.

We hebben ook voor topsport een uitstekend vestigingsklimaat. Noord-Hollandse topsporters doet het internationaal heel goed. Voorzieningen waar zij op hoog niveau kunnen trainen en die geschikt zijn voor grote sportevenementen dragen bij aan economische ontwikkelingen,’ aldus Gedeputeerde Jaap Bond.

Twee Zaanse gelukkigen

In Assendelft kan straks in zowel het indoor- als het outdoorseizoen topsport bedreven worden. Om met beeldprojecties trainingen te kunnen analyseren en bezoekers topwedstrijden te kunnen tonen ontvangt Sportbedrijf Zaanstad bovendien 16.000 euro voor topsportcentrum De Koog.

De Omzoom is de thuisbasis van Atletiekvereniging Lycurgus, honk- en softbalvereniging Cromtigers en korfbalvereniging Furore.

Andere gelukkigen zijn de Rugbyclub Waterland (iets meer dan 450.000 euro voor twee officiële rugbyvelden en een clubgebouw met alle noodzakelijke voorzieningen voor topwedstrijden), het nieuwe Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen, waar onder meer de nationale selecties voor tennis en rolstoeltennis gaan trainen (500.000 euro voor ruimtes voor onder meer de bondsarts, fysiotherapie en conditietraining), de inline-skatebaan van St. Omnium Sport De Westrand in Wervershoof (wordt voor ruim 36.000 euro geschikt gemaakt voor wedstrijden op internationaal niveau) en sportpark De Kogge in Hollands Kroon (een half miljoen voor een nieuwe sporthal, met name toegespitst op (rolstoel)handbal).

BMX

Tenslotte is 65.000 euro beschikbaar om de nieuwe BMX-baan van wielervereniging HSC De Bataaf in Zwanenburg geschikt te maken voor internationale wedstrijden en krijgt BMX-vereniging UWTC Uithoorn van de paralympiërs Jetze Plat en Tim de Vries bijna 49.000 euro voor het inrichten van de instructieruimte, het krachthonk, het buitenveld en voor lussen voor tijdmetingen bij de nieuwe locatie van de vereniging.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen