Zaandijk Rugby verandert na tien jaar van naam

Een concept van het nieuwe tenue.
Een concept van het nieuwe tenue.
Foto: Zaandijk Rugby

Zaandijk Rugby wordt Zaanstad Rugby. Vorig jaar vierde de club haar tienjarig bestaan op het Sportpark Jagersveld in Zaandam. In 2013 startte de club op het voetbalveld van VV Zaandijk, maar in 2016 kwamen het veld en clubhuis van het voormalige PSZ in Zaandam beschikbaar.

De club behield sinds de start de naam en het tenue die de rugbyers linkte aan Zaandijk en dat zorgde soms voor verwarring bij bezoekende clubs, potentiële sponsoren en fans. Daarom heeft bet bestuur de leden voorgesteld om de naam met ingang van het nieuwe sportseizoen te wijzigen in Zaanstad Rugby. In combinatie met het 50-jarig bestaan van Zaanstad (de warming-up shirts dragen het logo) wil het bestuur meeliften om de club te laten groeien met nieuwe (jeugd)leden en bij sponsoren onder de aandacht te brengen. Hiervoor is onder andere een nieuw shirt ontworpen dat de binding met Zaanstad uitstraalt. Bij voldoende sponsoropbrengsten zullen alle spelende leden in dit nieuwe shirt gaan spelen. Rugby staat de laatste jaren steeds meer in de spotlights en de Nederlandse jeugd onder 20 is zelfs Europees kampioen. Dat biedt dus perspectief.

Verouderd clubhuis

Net als veel verenigingen heeft ook de Zaanse rugbyclub te maken met een verouderde accommodatie. Het clubhuis is inmiddels ruim een halve eeuw oud en vertoont de nodige lekkages. Om het dak te vernieuwen en te verduurzamen is ruim 30.000 euro nodig. Nieuwe sponsoren zijn dus meer dan welkom. Omdat rugby een sport is die middenin de maatschappij staat is sponsoring ook gekoppeld aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Zo zal een deel van de sponsoropbrengsten worden besteed aan kleding en gratis lidmaatschap voor jeugd uit minder draagkrachtige gezinnen. De Zaanse jeugd wordt opgeroepen om een keer mee te trainen op het sportpark Jagersveld. Iedereen mag één maand gratis meetrainen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen