Vergunning rond voor clubhuis De Kraaien aan Fortuinweg

Foto: Studio Kramer

Het college heeft met enige vertraging de vergunning verleend voor de bouw van het clubhuis op het nieuwe complex van hockeyvereniging De Kraaien aan de Fortuinweg in Zaandijk. Daarmee lijkt een einde te komen aan jarenlange discussies over de verhuizing uit Wijdewormer, hoewel belanghebbenden die tegen zijn nu (weer) officieel bezwaar kunnen aantekenen.

Er wordt al meer dan tien jaar gesproken over de verhuizing van de club, die nu aan de Zuiderweg niet alleen verre van centraal gevestigd is maar bovendien op een complex dat niet meer aan de eisen van de Hockeybond voldoet. Twee jaar geleden leek het er met een vergunning ook al op dat de zaak rond was, maar toen stapte onder meer Kontakt Milieubeheer Zaanstreek naar de rechter. Dit is dus de tweede ronde.

De verwachting was in 2022 dat de bouw van het complex inclusief clubhuis ongeveer twee jaar in beslag zou nemen. De Kraaien kijkt reikhalzend uit naar de nieuwe, hypermoderne watervelden om de teams competitiever, toegankelijker en  aantrekkelijker te maken en betaalbaarder voor alle lagen van de Zaanse bevolking. Op het complex komen drie hockeyvelden, waarvan twee watervelden.

Veel voordelen

De Kraaien zijn sinds 1960 gevestigd aan de Zuiderweg in Wijdewormer. De verouderde faciliteiten  zorgen voor een serieuze achterstand op andere clubs in de regio. De Kraaien heeft de twijfelachtige eer de enige hockeyclub in de top 50 zonder watervelden te zijn, waardoor de club sportief ernstig te kort komt en leden overstappen naar andere clubs of kinderen die in hockey geïnteresseerd zijn toch afhaken. Op de nieuwe plek is ook het bereikbaarheidsprobleem opgelost. Kinderen hoeven in het donker niet meer over een gevaarlijke weg om op de club te komen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen