Alles weer anders in Zaandam komend Damweekend

Foto: Wikimedia

Er worden het komende weekeinde ruim 70.000 sporters verwacht tijdens de Dam tot Damloop en parallelle activiteiten en dat betekent ook weer afsluitingen in een deel van Zaandam. Het is een lange lijst, die u hier kunt vinden. Inclusief de wegsleepregelingen.

Het centrum van Zaandam is op zaterdag 16 en zondag 17 september moeilijk bereikbaar per auto. De parkeergarages Hermitage, Zaantheater (niet op zaterdag), Rozenhof en de Behouden Haven zijn wel open, maar vanwege de grote drukte wordt aangeraden met de fiets of openbaar vervoer naar het evenement te komen. De bussen van Connexxion rijden deze dagen een aangepaste route.

Fietsers

Fietsers kunnen zich prima verplaatsen tijdens de Dam tot Damevenementen. De Dam, Damstraat, Beatrixbrug, Peperstraat en Wilhelminakade zijn echter erg druk en op de fiets het beste te vermijden. Het Fietsenpakhuis in de Vinkenstraat is gewoon open. Fietsers uit de richting van de Rosmolenwijk kunnen het beste hun fiets parkeren op de hoek van de Klaas Kanstraat / Savornin Lohmanstraat en op het Roggeplein. Tijdens de evenementen zullen er ook fietsomleidingen van kracht zijn.
;

Cookieinstellingen