Yoeri Havik en Jan-Willem van Schip in actie in Glasgow

Foto: Ywitter / KNWU

De baanwielrenners Jan-Willem van Schip en Zaankanter Yoeri Havik komen vanavond op de zesde dag van de WK wielrennen in Glasgow in actie op de koppelkoers. De Assendelver is de verdedigend wereldkampioen op de puntenkoers, die morgen op de agenda staat.

Op de plek waar Mathieu van der Poel zondag de wereldtitel op de weg veroverde eindigt vandaag de mixed relay, een gemengde ploegentijdrit. Het is een jong onderdeel dat bij de eerste editie in 2019 in het Britse Harrogate nog werd gewonnen door Nederland. Dat succes kreeg geen vervolg, al werd de Oranje-ploeg in 2021 wel tweede. Dit jaar bestaat de selectie uit Tim van Dijke, die zijn zondag in de wegrace gevallen broer Mick vervangt, Jos van Emden, Daan Hoole, Loes Adegeest, Shirin van Anrooij en Riejanne Markus. De laatste, Nederlands kampioene tijdrijden, vervangt de niet fitte Lorena Wiebes. Eerst starten de mannen. Na 20,15 kilometer worden zij afgelost door de vrouwen die hetzelfde rondje door Glasgow afleggen.

Rest baanprogramma

Op de baan komt Hetty van de Wouw om 13.30 uur uit tegen de Duitse Emma Hinze in de achtste finales van het sprinttoernooi. Op de kilometer tijdrit proberen Jeffrey Hoogland en Roy van den Berg zich te kwalificeren voor de finale, die ’s avonds wordt verreden. Dan begint ook de keirin, met nogmaals Hoogland en Harrie Lavreysen. Voor de vrouwen staat de puntenkoers (Marit Raaijmakers) op het programma,

Cookieinstellingen