Skeelerevenement Omloop van de Enge Wormer op 8 juli

Foto:

Het Comité Engewormer 375, IJsclub Nova Zembla en STG Zaanstreek bieden op 8 juli voor de achtste keer de Omloop van de Enge Wormer aan. Skeelerliefhebbers kunnen die zaterdag hun hart ophalen.

Met een toertocht, de Oomssport Skeelercup, een wedstrijd over één ronde voor de jeugd vanaf veertien jaar én een prachtig circuitje voor kinderen van zes tot en met dertien jaar is er voor alle leeftijden wat georganiseerd. Het start- en finishdoek hangt voor de deur van Manege Veldt, bij de Tolbrug naar de Wijde Wormer. Daarna gaat het langs het bruggetje van het Kerkepad naar ijsclub Nova Zembla en de idyllische Bartelsluisbuurt. Vanaf daar voert de route langs de Zaan en over de dijkweg tussen de Kalverpolder en de Enge Wormer. Daarna nog één linkerbocht en langs de Ringsloot terug naar waar het rondje begon.

Vrij van verkeer

Het parcours is tijdens de Omloop vrij van al het andere verkeer. De skaters hebben het rijk even alleen op de erftoegangsweg Engewormer. Motorordonnansen zorgen dat wedstrijdrijders en toerrijders elkaar veilig kunnen passeren. Bij buurtschap Zaanoever is een rustpuntje, met ‘koek en zopie’. Wethouder van Sport Rick Ossendorp van Wormerland geeft op 8 juli het startschot. De starttijden zijn:

  • 17:00 uur: Jeugd vanaf veertien jaar één ronde van 5,5 kilometer;
  • 17:02 uur: Jeugdparcours tot en met derten jaar, 1000 meter;
  • 17:30 uur: Wedstrijdrijders Oomssport Skeelercup acht ronden
  • 17.32 uur: Toerrijders, maximaal zeven ronden

Inschrijven kan op de dag zelf vanaf 16:30 uur bij Manege Veldt op het adres  Engewormer 25, waar ruime parkeergelegenheid voorhanden is.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen