Huldiging kampioensploeg AZ met een Zaans tintje

Foto: AZ

Zaanstad en Alkmaar huldigen zaterdag om 19:30 uur op het Waagplein in Alkmaar de jeugdspelers onder negentien van AZ voor het winnen van de finale van de Uefa Youth League. Sportwethouder Gerard Slegers is maar wat trots dat de thuisbasis van de jeugd het Zaanse trainingssportcomplex op Kalverhoek is.

‘De gezamenlijke inzet van AZ en Zaanstad om tot dit fantastische sportcomplex te komen is op veel fronten zeer waardevol geweest. Ik spreek hierbij mijn waardering uit voor de visie van Robert Eenhoorn en zijn team. Wij zien de spelers die de Youth League hebben gewonnen dagelijks trainen op dit mooie sportcomplex. Al deze inspanningen hebben uiteindelijk geresulteerd in het winnen van de Youth League. Een prestatie van formaat,’ laat de Zaanse bestuurder weten.

Vaartocht

Het kampioensteam van AZ stapt zaterdag om 18:45 uur op de boot en vaart via het Stadstrand, de Bierkade en de Zijdam de binnenstad in. Om 19:30 komen de spelers aan op het Waagplein, waar ze feestelijk onthaald worden op het podium en worden toegesproken. Daarna volgt de officiële huldiging van de sporters en staf door burgemeester Anja Schouten. Uiteraard krijgen de spelers zelf ook de gelegenheid om iets te zeggen tegen alle verzamelde fans.

Voetbalgeschiedenis

‘De jeugd van AZ heeft afgelopen maandag met overweldigend succes de finale van de Youth League gewonnen. Daarmee schreven ze voetbalgeschiedenis. Geen enkele Nederlandse club heeft deze prestatie eerder geleverd. Het was wereldnieuws. Ik volg deze ploeg al een tijdje en zag in Barcelona al hoeveel talent deze jongens hebben. Ik ben enorm trots op ze. We gaan er zaterdag een mooi en welverdiend feest van maken voor de spelers, staf en natuurlijk alle fans, jong en oud,’ zegt burgemeester Schouten van Alkmaar over de huldiging. Het feest op het Waagplein duurt tot 20:30 uur en is ookVoetbalgeschiedenis te volgen op schermen rondom het podium.

Reacties

Cookieinstellingen