Assendelft sleept titel Kortebaan van het jaar in de wacht

Foto: YouTube

Assendelft is door de redactie van Kortebaandraverijen.nl uitgeroepen tot Kortebaan van het jaar. Het is de eerste keer dat de nog jonge Harddraverij Vereniging Assendelft deze prestigieuze prijs krijgt.

Assendelft werd door de Vrienden van de website verkozen boven Purmerend, ’t Zand en Voorschoten. Na twee coronajaren mocht de vereniging die de organisatie na 2019 overnam van Rotary Zaanstad op 14 mei echt een kortebaan laten zien. ‘Dit deden zij met veel elan op de nieuwe locatie aan de Beemsterstraat, met daarnaast een volwaardig evenemententerrein,’ aldus het commentaar van de redactie.

Massale opkomst

‘Van het kleinste jongetje van de klas werd Assendelft ineens een grote jongen. Met 24 inschrijvingen was ze naar later bleek spekkoper. Maar wat vooral opviel, was de massale opkomst van het publiek. In één keer wist de totale kortebaansport weer waarvoor zij het elk jaar doet. Sport en gezelligheid samenbrengen: een prachtige formule,’ is onder andere in het juryrapport te lezen. De organisatie krijgt binnenkort op een nader te bepalen moment en plaats de wisseltrofee overhandigd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen