Assendelft bij vier genomineerden Kortebaan van het jaar

Foto: Kortebaandraverijen.nl

Assendelft, Purmerend, ’t Zand en Voorschoten zijn door de redactie van Kortebaandraverijen.nl in samenspraak met insiders uit de sport genomineerd voor de titel Kortebaan van het jaar. Het woord is nu aan de vrienden van de website. Zij kunnen tot en met zondag 6 november hun stem uitbrengen op hun favoriet.

Kortebaandraverijen.nl heeft de prijs in 2008 in het leven geroepen om de organiserende verenigingen en stichtingen te eren voor hun harde werk. Aangemelde vrienden van de website kunnen stemmen door een e-mail te sturen naar [email protected] met daarin hun favoriet. De redactie maakt op donderdag 10 november online de winnaar bekend. Purmerend won de titel al eens in 2016, Assendelft nog nooit. In het juryrapport over de Zaanse wedstrijd wordt nog eens gememoreerd dat het evenement er bijna niet meer was geweest.

Helemaal los

‘Je moet het maar doen. De Rotary Zaanstreek gaf er na de kortebaan van 2019 de brui aan. De kortebaan van Assendelft was ten dode opgeschreven. Dat was niet naar de zin van de leden van Stal Assendelft. Zij staken de koppen bij elkaar en richtten een nieuwe organisatie op. In 2020 zou zij haar debuut maken. Corona stak daar een stokje voor. Zo ook in 2021. Maar in 2022 ging de nieuwe, jonge organisatie helemaal los. Een nieuwe baan in de Beemsterstraat, met daarnaast een volwaardig evenemententerrein en een beeldscherm,’ aldus het rapport.

‘Van het kleinste jongetje van de klas werd Assendelft ineens een grote jongen. Met 24 inschrijvingen was ze naar later bleek spekkoper. Maar wat vooral opviel, was de massale opkomst van het publiek. In één keer wist de totale kortebaansport weer waarvoor zij het elk jaar doet. Sport en gezelligheid samenbrengen: een prachtige formule.’ Dat oordeel is ook zonder de winst al een enorme pluim op de hoed van de organisatie.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen