Zilver voor Jack Bruins uit Assendelft op Open NK Snooker

Verliezend finalist Jack Bruins uit Assendelft.
Verliezend finalist Jack Bruins uit Assendelft.
Foto: Corné Kuipers

Hagenaar Mario Wehrmann heeft in Westend Snooker in Zaandam het Open NK Snooker 2022 gewonnen door in de finale Jack Bruins uit Assendelft met 5-1 te kloppen. Het is zijn vierde NK-titel bij de heren. Aan het 35ste NK van KNBB Snooker deden 98 spelers mee.

Titelverdediger René van Rijsbergen uit Breda legde het in een triller van een halve finale af tegen Wehrmann. Rotterdammer Raymon Fabrie blijft hierdoor nog minimaal één jaar recordhouder met zes keer goud. Wehrmann begon de finale sterk en leidde bij de pauze met 3-1 dankzij breaks van rond de 50. Met tactisch sterk spel en een verdediging waar voor Bruins af en toe geen ontsnappen aan was, wist Wehrmann het bijzondere potvermogen van zijn opponent te ontregelen.

Mario Wehrmann.

 

Bruins kreeg in het vierde frame nog een moeilijke potkans om het frame naar zich toe te trekken en de stand gelijk te maken. Deze miste ternauwernood doel, waarna Wehrmann het frame op imponerende wijze naar zich toetrok, hoewel hij snookers nodig had. Na de interval leek de lange dag van concentreren zijn tol te eisen bij Bruins. De routinier Wehrmann wist zijn energie beter te verdelen en wachtte op kansen. Vol opportunisme bleef de in de finale debuterende Bruins wel voor zijn kansen gaan, maar de absolute scherpte die hij gedurende het hele toernooi had laten zien was enigszins weggeëbd.

Uitslagen

Wehrmann bracht met een degelijk frame de stand naar 4-1, waarna Bruins in het zesde frame all-in ging. Waanzinnige pots mochten echter niet helpen in het laatste frame en Wehrmann eiste de wedstrijd en titel voor zich op. De uitslagen:

Finale (best of 9 frames)

Mario Wehrmann – Jack Bruins 5-1

Halve finales (best of 7 frames)

Mario Wehrmann – René van Rijsbergen 4-3

Jack Bruins – Jasha Kiers 4-2

Kwartfinales (best of 7 frames)

René van Rijsbergen – Jur Kous 4 -2

Bram Hofland – Mario Wehrmann 1 -4

Jack Bruins – Nick van den Berg 4 – 2

Sebastiaan Kan – Jasha Kiers 1 – 4

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen