Menno Vloon zaterdag in finale op EK in München

Menno Vloon tijdens een eerdere wegstrijd.
Menno Vloon tijdens een eerdere wegstrijd.
Foto: Wikimedia / Erik van Leeuwen

Polsstokhoogspringers Menno Vloon en Rutger Koppelaar hebben de finale van het EK bereikt, door beiden over 5,65 te springen in de kwalificatie. Dat lukte de Zaankanter vorige maand op het WK niet. Nu zitten twee Nederlanders bij de beste twaalf die zaterdag voor de medailles gaan. Ook de Zweed Armand Duplantis, die in Eugene met een wereldrecord van 6,21 de titel veroverde is van de partij.

Femke Bol heeft haar doorwaakte nacht na het behalen van Europees goud op de 400 meter goed doorstaan. De Amersfoortse atlete plaatste zich vandaag in München moeiteloos voor de finale van de 400 meter horden, het nummer waarop ze vorige maand zilver haalde op het WK en een jaar geleden brons op de Olympische Spelen. De Amersfoortse snelde in haar heat van de halve finales naar de eerste plaats in 53,73. Ze was de enige van alle deelnemende atletes die onder de 54 seconden bleef. De finale vrijdag lijkt bijna een formaliteit, want Bol is gewoonweg veel beter dan de rest.

Unieke uitdaging

Haar Europees record staat op 52,03. De 22-jarige atlete liet voorafgaande aan de EK al weten dat ze voor een unieke dubbel gaat. Nog nooit slaagde een atlete erin Europees kampioene te worden op de 400 meter vlak en de 400 meter horden. ‘Ik ben nog zo blij met mijn gouden medaille van gisteren. Ik geloof niet dat ik echt goed uitgerust was van die finale, maar kennelijk kan ik met een vermoeid lichaam toch vrij makkelijk 53,73 lopen,’ zei Bol na haar race. ‘Nu kijk ik vooral uit naar de finale van de 400 meter horden.’

 

 

Reacties

Cookieinstellingen