Nhung Dam – 3 miljoen voetstappen naar Sicilië

Advertorial – Nhung Dam is talentvol en veelzijdig. Actrice, columniste, schrijfster en theatermaakster. Bekend van televisie; ze speelde Babs in De dertigers en Juf Judith in de hitserie Klem. Columns schrijft ze voor het Noordhollands Dagblad en sinds kort ook voor de Linda. Haar debuutroman Duizend Vaders kwam in 2017 uit.

Maar momenteel is ze vooral theatermaakster. Onder regie van Koos Terpstra, een regisseur die zijn sporen allang verdiend heeft, brengt ze de solovoorstelling 3 Miljoen voetstappen naar Sicilië. Samen schreven ze de voorstelling, die geïnspireerd is door haar vele wandelingen tijdens de lockdown, onder andere in het Twiske. Met het aantal afgelegde kilometers zou ze op Sicilië aangekomen kunnen zijn, al heeft ze in werkelijkheid de omgeving van Amsterdam niet verlaten.

Nhung Dam – 3 miljoen voetstappen naar Sicilië

3 miljoen voetstappen naar Sicilië is een indrukwekkende, eigenzinnige voorstelling over zoeken naar geluk, over leven, over onmacht en over schoonheid. Een hoopgevende ode aan de fantasie, vol lichtheid en humor.

Een voorstelling over de ontdekking dat het leven dichtbij huis zoveel schoonheid biedt die je normaal nauwelijks opmerkt. Weilanden vol koolzaad en fluitenkruid, paaiende karpers, gierzwaluwen, gebrek aan plasplekken, rabarberjam die een boer te koop aanbiedt in een kraam langs de weg. Geen superromantisch verhaal over de natuur, maar over angsten die bezworen moeten worden. En over de liefde, natuurlijk.

Nhung neemt het publiek mee op reis. Dwars door Europa tot aan Sicilië, naar de plek waar je jezelf terugvindt.

Wees niet bang

Want je kunt voor alles bang zijn. Bang om afgewezen te worden. Bang om alleen te sterven. Bang er niet bij te horen. Bang je huis te verliezen. Bang om opnieuw te beginnen. Maar dat gaan we niet doen. Wees niet bang. Niet meer in de schaduw staan of je verstoppen. Op zoek naar het geluk.

Bang dat het saai wordt hoef je ook niet te zijn. In de cabaretwereld is een solovoorstelling allang geaccepteerd. Waarom dan niet bij toneelvoorstellingen, vroeg Koos Terpstra zich onlangs af op Radio 9. Al ruim 250 voorstellingen heeft hij gemaakt, maar 3 Miljoen voetstappen naar Sicilië is een van zijn mooiste producties ooit, vindt hij zelf. En het publiek dat de voorstelling al zag lijkt het met hem eens te zijn, want tot nu toe waren de reacties van het publiek unaniem positief.

3 Miljoen voetstappen naar Sicilië is een van de best besproken voorstellingen van het seizoen en is beloond met een sterrenregen. Onder andere te zien in Theater de KunstGreep in Oostzaan, op 9 oktober 2021.

  • Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door: Theater de KunstGreep.
  • Like en volg ons op Facebook.
  • Adverteren op Zaanstad Nieuws? Klik hier voor meer informatie.

Reacties