Voorstelling ‘ABBA Extra Small’ in Theater de KunstGreep

Foto: Martijn Swart

Op zaterdag 12 september gaat Theater de KunstGreep in Oostzaan weer open. In een nieuwe opzet, geheel coronaproof. De opening van het seizoen is meteen een indrukwekkende. De zussen Beatrice en Vera van der Poel, beiden singer/songwriters die hun sporen verdiend hebben, spelen hun nieuwe voorstelling ABBA Extra Small.

Dat is een theaterconcert over de Zweedse hitmachine ABBA. Het publiek kan genieten van bekende songs als Dancing Queen, The Winner Takes it All, Knowing me Knowing You, Voulez Vous, SOS en natuurlijk Mama Mia!. ABBA Extra Small is een feest der herkenning en voor elke generatie een heerlijk avondje met tijdloze hits aangevuld met achtergrondverhalen. Over stalkers, sleutelparty’s en kaviaar.  Het succes, de roddels, het drama, de achterklap: alles wat u altijd al wilde weten over de blonde Agneta en rode Anni-Frida.

Bijzonder decor

In een telefonisch interview met het Oostzaanse radiostation Radio 9 onthulde Beatrice van der Poel al iets over het bijzonder decor. Het theaterpubliek zal zich in een Zweedse sauna wanen. Maar het gaat natuurlijk vooral om de muziek. Beatrice en Vera van der Poel zingen het repertoire van ABBA op een bijzondere manier, zoals de liedjes geschreven zijn, bij de piano die bespeeld zal worden door Leo Bouwmeester (onder andere bekend van de indrukwekkende Brel-hommage door de te vroeg overleden acteur Jeroen Willems).

Meeneuriën

Desgevraagd vertelt Beatrice van der Poel dat het officieel geen tribute-show is, maar dat ze niet kunnen ontkennen dat het wel degelijk een eerbetoon is aan ABBA. Als jonge meisjes zongen de zusjes Van der Poel met de fabuleuze zusjessound samen al heel vaak de liedjes van de Zweedse popgroep. De muziek bleek tijdloos en inmiddels kunnen vier generaties muziekliefhebbers alle teksten moeiteloos meezingen, al is dát in het theater in coronatijd natuurlijk niet de bedoeling. ‘Dat zal wel even wennen zijn,’ aldus Beatrice, ‘maar neuriën mag wel!’

Veel ervaring

De zusjes Van der Poel zongen in de jaren 90 samen in Beeswamp. Vera is docente zang aan het conservatorium en maakte furore met de elektropopband Mimezine. Solo maakte ze twee albums. Onlangs toerde ze rond met een theatervoorstelling over Joni Mitchell. Beatrice heeft vijf albums en theaterconcerten op haar naam met Nederlandstalig repertoire. Ze werkt(e) onder meer met Maarten van Roozendaal, Marcel de Groot, Paul de Munnik, Bob Fosko en auteur Thomas Verbogt. Haar stem is ook vaak te horen in audioboeken, zoals de bestseller van Astrid Holleeder, Judas.

Kaarten voor ABBA Extra Small zijn hier te koop.

Reacties