Maaiseizoen nadert: bootjes weer het water in

Foto: PxHere / CC0 Publiek Domein

Het is weer tijd om bootjes van de wal naar de sloot te verplaatsen want het maaiseizoen begint op 1 april. Dan moeten alle vaartuigen en andere eigendommen van het gras en de plantsoenen af zijn om niet in de weg te liggen voor het gemeentelijk groenonderhoud en beperken ze bovendien de groei van de beplanting.

Vanaf 1 oktober mogen de boten weer op de wal gehesen worden, maar  vanaf 1 april lopen mensen het risico om hun boot kwijt te raken als ze hem laten liggen. Vaartuigen op het droge worden in de tussenliggende maanden eerst voorzien van een duidelijke sticker en gefotografeerd. Eigenaren hebben dan drie dagen de tijd om te reageren en de boot te verwijderen. Gebeurt dat niet, dan wordt het obstakel meegenomen voor opslag. Welke vaartuigen van welke plek zijn verwijderd is na te lezen in de wekelijkse gemeentelijke bekendmakingen.

Kosten

Als mensen hem daarna terug willen hebben dan kunnen ze contact opnemen met Hoogwout in Oostzaan, het bedrijf dat ze voor Zaanstad in bewaring heeft. De kosten voor de verwijdering, opslag en administratie bedragen 250 euro, exclusief de stallingskosten van vijf euro per dag.

Reacties

Cookieinstellingen