Helpende hand voor ZZP’ers en MKB’ers in financiële nood

Foto: Pixabay / CC0

Om ZZP’ers, MKB’ers en andere ondernemers met geldproblemen eerder te bereiken heeft de gemeente de dienstverlening beter ingericht op deze doelgroep. Werkenden komen soms niet rond en onder hen zijn veel kleine ondernemers en zelfstandigen zonder personeel.

De gemeente heeft nu de samenwerking gezocht met partijen als Over Rood, Geldfit.nl, Zuidweg & Partners, Menzing & Partners en de Kredietbank Nederland. Ook is alle informatie over mogelijke ondersteuning online op één plek gebundeld, zodat hulp makkelijker en laagdrempeliger te vinden is. Nu de landelijke coronasteun voor bedrijven op 1 oktober is gestopt, wil de gemeente ondernemers in financiële nood te hulp schieten.

 

‘Daarom zetten we extra middelen in om onze dienstverlening te verbeteren en uit te breiden. Zo kunnen we er eerder bij zijn. Want ookal zit het in de aard van ondernemers om problemen zelf op te willen lossen, het is belangrijk om tijdig aan de bel te trekken bij financiële problemen. Zo kunnen we samen voorkomen dat problemen onnodig groter worden,’ aldus wethouder Songül Mutluer van Armoede en Schulden. Met experts en deskundige partners worden ondernemers ondersteud bij het vinden van oplossingen en het maken van een plan van aanpak.

Reacties