Oproep gemeente om samen onkruid te lijf te gaan

Foto: Google Street View

Zaanstad vraagt inwoners om te helpen met het verwijderen van onkruid door de smalle strook langs de gevels die door de gemeentelijke medewerkers niet worden meegenomen voor hun rekening te nemen. Dat ze die links laten liggen is een voorzorgsmaatregel.

De afdeling Wijkonderhoud bestrijdt het onkruid tot 20 centimeter van de gevel van woningen en ook tussen of direct naast voertuigen blijven de medewerkers op afstand om zeker te weten dat hun materieel geen schade kan veroorzaken. Inwoners wordt daarom gevraagd om zelf de resterende 20 centimeter vanaf de gevel van huis of bedrijfspand netjes te houden. Zaanstad bestrijdt onkruid door te borstelen, branden of door het kortmaaien van gewas. Daarmee wordt heel bewust gekozen voor een natuurvriendelijke aanpak.

Tussen juni en september tiert dat welig tussen onder andere tegels en in de bloemperken in de openbare ruimte. Dit jaar zijn de weersomstandigheden voor onkruid gunstig geweest, dankzij veel nattigheid en vrij constante temperaturen.

 

Reacties

Cookieinstellingen