Tien vrijwilligers(organisaties) beloond met 500 euro

Blije gezichten bij de uitdeling van de cheques gisteravond.
Foto: Gemeente Zaanstad

Zaankanters voor Elkaar en de gemeente zetten afgelopen vrijdag een speciale televisieavond op touw om Zaanse vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Vorig jaar ging het feest niet door vanwege de coronamaatregelen, maar wat dat betreft zijn we allmaal sindsdien een stuk inventiever gworden. Er werden ook tien belonigen verloot.

Zaanse vrijwilligers kregen daarom een avond met theater en muziek voorgeschoteld via RTVI Zaanstreek / ZaanTV. Geluksprofessor Patrick van Hees, geboren en getogen Zaankanter leidde het eerste deel van de avond. De openingsact werd verzorgd door de Theatermijn en de Fluxus filmwerkgroep zorgde voor live muziek vanuit De Groote Weiver. De uitzending van het vrijwilligersfeest werd mede mogelijk gemaakt door de Fluxus Filmwerkgroep.

Verloting cheques

Wethouder Actief Burgerschap Rita Noordzij was in haar element: ‘Zonder vrijwilligers, zou onze stad op slot zitten. Zoveel Zaanse inwoners zetten zich vol energie en belangeloos in voor de samenleving. Het is belangrijk om daar bij stil te staan en de vrijwilligers in het zonnetje te zetten,’ liet zij weten.

 

 

 

Een spannend moment was de verloting van tien cheques van 500 euro voor Zaanse vrijwilligers(organisaties) en maatschappelijke initiatieven. Notaris Rick Jacobs zag hier voor de zesde keer  belangeloos op toe. De tien winnaars namen hun prijs gistervond in ontvangst op het stadhuis. De tien gelukkige prijswinnaars van de cheques van 500 euro ten bate van hun vrijwilligersorganisatie of -initiatief zijn:

  • Lionel Pieterz: RCO de Hoofdzaak;
  • Patricia Viereck: Stichting 30 Juni / 1 Juli Zaanstreek;
  • Saskia Eggermont: Stichting Vier het Leven;
  • Johan Jak: Bridgeclub Assendelft en Hengelsportvereniging Krommenie;
  • Saskia Tichelaar: Bewonerscommissie Forbobuurt;
  • Marcel Kat: Nieuw Groenland & de Flux;
  • Monique de Vries: Omni-vereniging Theresia (sporthal de Struijck);
  • Wim Lineman: Voedselbank Zaanstreek;
  • Loekie Verhijde: Hospice De Schelp / Krommenie;
  • Simon Veltrop: Tuinteam Grote Beer 1 tot 87.

Na het eerste, ‘officiële’ deel van de avond volgde afglopen vrijdag een gezellige Thuisbingo, geestig geleid door de winnaars van de Hotze de Roosprijs Michiel Eijsbouts en Rutger Mollée. De deelnemers hadden van tevoren hun Bingo-formulier thuisgestuurd gekregen en konden inbellen als zij bingo – een horizontaaltje, verticaaltje, groot kruis of totaaltje – hadden, en zo een Zaans pakket in de wacht slepen.

Succesvolle bijeenkomst

‘Natuurlijk is deze digitale versie niet het feest waarop we hoopten. Juist de fysieke ontmoeting is heel waardevol. Maar ondanks dat het digitaal was, spreken we toch van een succesvolle bijeenkomst,’ vatte Noordzij de avond samen. ‘Ik ben heel benieuwd waar de geldprijzen aan besteed worden en ik dank alle vrijwilligers voor hun aanwezigheid en tomeloze inzet het afgelopen jaar.’

Reacties