Bestemmingswijziging gevraagd van kantoor dat allang bewoond wordt

Foto: Google Street View

Bij de gemeente is blijkens de officiële gekendmakingen op 19 oktober de aanvraag voor een omgevingsvergunning binnengekomen voor het wijzigen van de bestemming van Javastraat 45 in Wormerveer van kantoor naar woning. Dat is opmerkelijk, omdat dat adres al meer dan een jaar op Funda als woonruimte te koop staat.

Het pand in de Javastraat bevat drie huisnummers, die samen van de hand worden gedaan: 45, 45A en 47. De laatste twee hebben een woonfunctie; het eerste is bestemd als kantoor. Er wordt echter wel al gewoond in dat appartement met ‘entree op de begane grond, meterkast, kantoorruimte/woonkamer, keuken voorzien van diverse apparatuur, apart toilet met fonteintje, slaapkamer met lichtkoepel en aangrenzende badkamer met 2e toilet, douche en wastafel’. Dat wordt ook duidelijk uit de in september vorig jaar gemaakte YouTube-presentatie van de verkopende makelaar:

Het ‘unieke pand’ uit 1912 – volgens andere bronnen uit 1962 – met een nieuwe fundering en ‘in 2011/2012 aan de binnenkant compleet vernieuwd’ wordt aangeboden voor 695.000 euro.

Op het adres Javastraat 45 is het bedrijf K&W Industrie- en Handelsonderneming BV ingeschreven, dat zich bezighoudt met de vervaardiging van elektrische lampen en verlichtingsapparaten en de handel daarin.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen