Extra besparen met zonnepanelen: nieuwe inkoopactie gemeente

Foto: Flickr

Inwoners van Zaanstad kunnen zich tot en met 7 januari nog gratis inschrijven voor de nieuwe zonnepanelenactie. Met onafhankelijk advies, een scherpe offerte op maat en hulp bij het terugvragen van de BTW is dat een aantrekkelijke inkoopactie voor woningeigenaren.

Met zonnepanelen op uw dak draagt u bij aan een klimaatneutrale stad. Hoe meer mensen dat doen, hoe milieuvriendelijker het is. Daarnaast bespaart u op de energiekosten en spaargeld investeren in zonnepanelen levert veel meer rendement op dan het geld op een rekening laten staan. In de afgelopen jaren zijn er naar aanleiding van de inkoopacties door zo’n 1600 Zaanse huishoudens ruim 12.000 zonnepanelen geplaatst.

Tien jaar garantie

De door de gemeente ondersteunde actie wordt georganiseerd door gespecialiseerde bedrijven op het gebied van zonne-energie uit de Zaanstreek. Door in korte tijd veel opdrachten te verzamelen, kunnen de panelen voor een relatief lage prijs worden ingekocht en tegen een gunstige prijs worden geleverd. In alle gevallen gaat het om zonnepanelen van hoge kwaliteit met tien jaar garantie.

De korting kan oplopen tot vijftien procent van de marktprijs. Bovendien is er voor particulieren de mogelijkheid de BTW over de aanschafprijs terug te vragen; hiervoor wordt gratis ondersteuning aangeboden. Zonnepanelen gaan tegenwoordig gemiddeld 25 jaar mee en de investering is bij de huidige prijzen binnen zeven jaar terugverdiend.

Individueel advies

Advies vooraf kunt u krijgen via het Duurzaam Bouwloket en na inschrijving voor de actie beoordeelt een vakkundige installateur tijdens een bezoek aan huis of uw dak geschikt is. De installateur geeft vervolgens een vakkundig advies en maakt een actieaanbod dat past bij de woning en de specifieke wensen van de eigenaar.

De offerte die u krijgt, verplicht u tot niets. Pas als u het aanbod accepteert, wordt overgegaan tot de volgende stap: de installatie.

De prijs van zonnepanelen is afhankelijk van het type woning en de ligging van het dak. Voor ongeveer 2300 euro koopt u acht zonnepanelen, exclusief BTW. Een door de gemeente geselecteerd administratiekantoor verzorgt die teruggave gratis voor burgers die meedoen aan de actie.

Komende woensdag 8 november is er vanaf 20:00 uur nog een informatieavond in het Wapen van Assendelft, Dorpsstraat 533 in Assendelft.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen