Nog ruim een week om bootjes van de kant te halen

Foto: Gemeente Zaanstad

Het is bijna weer zover dat alle op de kant liggende boten het water in moeten: op 1 april begint het maaiseizoen. Dan moeten alle vaartuigen en andere eigendommen van het gras en de plantsoenen af zijn.

Ze liggen dan in de weg voor het gemeentelijk groenonderhoud en de groei van beplanting. Vaartuigen worden tussen 1 april en 1 oktober eerst voorzien van een duidelijke sticker en gefotografeerd. Eigenaren hebben dan nog drie dagen de tijd om te reageren of het vaartuig te verwijderen. Na deze periode controleert de gemeente of de oevers vrij zijn. Zo niet, dan worden de obstakels meegenomen en opgeslagen. Welke vaartuigen van welke plek zijn verwijderd is wekelijks na te lezen in de Bekendmakingen.

Hoge kosten

Wie een verwijderde boot terug wil hebben moet contact opnemen met de firma Hoogwout in Oostzaan, die ze in bewaring heeft. De kosten voor de verwijdering, opslag en administratie bedragen 250 euro, exclusief de stallingskosten van 11,50 euro per dag. Wie tussen 1 april en 1 oktober een hinderlijke boot op de walkant wil melden bij de gemeente, kan dat doen via deze link.   

Reacties

Cookieinstellingen