Elf straten verblijd met vogelhuisjes van de gemeente

Foto: Facebook / Gemeente Zaanstad

Maar liefst elf straten hebben van de gemeente vogelhuisjes aan openbare bomen gekregen. Het zouden er vijf zijn, maar omdat sommige straten ook al gelukkig waren mer één of twee en er 50 te verdelen waren, kan straks op meer plekken van jong leven en vrolijk gekwetter genoten worden.

De straten die gewonnen hebben zijn in Zaandam de Lobeliuslaan, het Bovenveen, de Jachtenlaan, de Acaciastraat, de Czaar Peterstraat en de Cantate, in Wormerveer de Vinkenstraat, in Zaandijk de Parklaan en de Lil Hardinstraat, in Krommenie de Spinozahof en in Assendelft De Koning. Buurtbewoners gaan de kastjes onderhouden. Op de vogelhuisjesactie kwamen bij de gemeente meer dan 40 reacties binnen, die zijn beoordeeld op originaliteit, de betrokkenheid van de straat en de bereidheid tot adoptie.

 

 

Een van de deelnemers die werd uitverkoren is Yvonne Brinkhorst. Samen met vier buren sleepte zij geholpen door het enthousiasme van enkele buren acht vogelhuisjes in de wacht. De buren gaven aan graag mee te doen om gezamenlijk voor de nestkastjes te zorgen. ‘We zorgen ervoor dat er voldoende eten beschikbaar is in de tuinen door in de winter eten op te hangen en te zorgen dat er via planten en bloemen veel insecten te vinden zijn waar weer de vogeltjes op afkomen in de andere seizoenen. We vinden het allemaal gezellig dat er vogels in onze buurt te vinden zijn,’ vertelt zij op Facebook.

Reacties