Crowdfunding voor nieuwe speeltuin en theehuis op Kinderboerderij de Veldmuis

Foto: Kinderboerderij de Veldmuis

De gemeente heeft de speeltuin van Kinderboerderij de Veldhuis afgekeurd en wil dat er een nieuwe komt. Er is daarom een crowdfunding gestart met een streefbedrag van 20.000 euro.

De zonder subsidie draaiende kinderboerderij aan de Ilpendamstraat 38 in Westerwatering heeft het geld niet voor grote investeringen. Een grote wens is bovendien de bouw van een koffie-en theehuis, waarmee extra inkomsten kunnen worden gegenereerd en de Veldmuis nog aantrekkelijker wordt. Op de boerderij worden ‘kleine dieren’ gehouden: verschillende schapen- en geitenrassen, divers pluimvee, vogels en eendensoorten. Pauwen en kalkoenen ontbreken evenmin en ter zijn ook ook varkentjes. De site voorjebuurt.nl met de crowdfundingactie is vandaag offline vanwege een vernieuwing, maar is vanaf morgen weer bereikbaar voor donaties.

De Veldmuis is een van de twee kinderboerderijen in Zaandam, gelegen naast de 18e eeuwse houtzaagmolen De Held Jozua. Hij wordt volledig gerund door vrijwilligers en is rolstoel- en kinderwagenvriendelijk ingericht. Op de Veldmuis worden diverse activiteiten georganiseerd en er is een mogelijkheid voor vakantieopvang van knagers. Er worden ook dieren opgevangen die door hun eigenaren worden afgestaan en waarvoor een nieuw thuis wordt gezocht.

Door een tekort aan vrijwilligers is het onderhoud bij de Veldmuis de afgelopen jaren verwaarloosd, waardoor de gemeente zich nu genoodzaakt zag om met het oog op de veiligheid te speeltuin af te keuren. Meer vrijwilligers om de kinderboerderij draaiende te houden zijn dan ook altijd welkom.

Gisteren werd op de Veldmuis Dierendag gevierd, waarop onder meer de dierenambulance van de Stichting Dierenzorg zich presenteerde aan de bezoekers.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen