Inkoopactie zonnepanelen en materialen ventilatie en isolatie

Still uit de video van de gemeente Zaanstad.
Foto: YouTube

Er is ook dit jaar weer een grootschalige inkoopactie van zonnepanelen en materialen voor ventilatie en isolatie met Winst Uit Je Woning. Hiermee wordt de energierekening sterk verlaagd en het wooncomfort verhoogd. Per brief worden 29.300 inwoners deze week door de gemeente geïnformeerd over de mogelijkheden.

Woningeigenaren kunnen zich tot 31 oktober vrijblijvend inschrijven voor deze inkoopactie. Het bouwjaar van de woning is bepalend voor het type maatregelen dat de eigenaar krijgt aangeboden. Dankzij de samenwerking van de gemeente met Winst Uit Je Woning wordt de aanschaf gebundeld voor Zaanse woningeigenaren en wordt voordelig ingekocht. Als de duurzame maatregelen eenmaal zijn genomen scheelt dat in de maandelijkse energierekening. Vooral woningen die voor 1976 zijn gebouwd zijn vaak niet of slecht geïsoleerd. Betere isolatie betekent minder stoken en lagere energielasten.

Subsidies

Bovendien is er bij de aanschaf van twee of meer isolatiemaatregelen ook nog eens 30 procent subsidie beschikbaar. Voor zonnepanelen geldt dat de Belastingdienst ongeveer 20 procent van de aanschafprijs terugbetaalt. Deelnemers aan de collectieve inkoopactie hebben geen gedoe met het vergelijken van offertes en krijgen extra ondersteuning en advies. Zij worden geholpen bij de subsidieaanvraag en andere vragen over financiering. Ook helpt een onafhankelijk adviseur bij het maken van de keuze voor het type maatregelen dat past bij de woning.

Adviseurs, isolatiebedrijven en installatiebedrijven houden zich aan de coronarichtlijnen van het RIVM en werken op gepaste afstand. Indien gewenst kunnen de klussen ook over enkele maanden worden ingepland. Wel is er vanwege corona dit jaar geen fysieke informatiebijeenkomst. In plaats daarvan krijgen geïnteresseerden na aanmelding toegang tot diverse informatievideo’s. Ook wethouder Songül Mutluer heeft een videoboodschap ingesproken om inwoners enthousiast te maken voor deze actie.

Aanmelden voor de collectieve inkoopactie is vrijblijvend. Geïnteresseerden krijgen na aanmelding een offerte en kunnen op basis daarvan besluiten om wel of niet mee te doen. Bij vragen over de collectieve inkoopactie kunt u bellen met de servicedesk van Winst Uit je Woning op het telefoonnummer 023 – 5836 936.

Reacties