Alle regelingen voor minima samengebracht op één website

Foto: Gemeente Zaanstad

De gemeente heeft een nieuwe website gelanceerd om inwoners met een laag inkomen beter ondersteunen. Die site moet de gemeentelijke regelingen voor minima makkelijker vindbaar te maken, maar ook die van het Rijk, van stichtingen en van wijk- en individuele initiatieven.

In Zaanstad zijn er zo’n 7700 huishoudens die op of onder het minimuminkomen leven; dertien procent van de kinderen groeit op in armoede. Volgens wethouder Songül Mutluer is er voor mensen met een laag inkomen in Zaanstad veel ondersteuning, maar weet nog niet iedereen die altijd goed te vinden. ‘Dat is zonde, want het kan voor deze inwoners echt een verschil maken. Door de regelingen beter zichtbaar en vindbaar te maken, willen we meer mensen bereiken die deze hard nodig hebben,’ zegt ze in een persbericht. Op www.geldwijzer.zaanstad.nl heeft de gemeente daarom een verzameling regelingen op één website samengebracht.

Ook voor hulpverleners

Daar zijn onder andere regelingen te vinden die specifiek zijn voor onze gemeente, zoals Meedoen Zaanstad en de Woonkostentoeslag, maar ook van stichtingen zoals de Kledingbank en Stichting Leergeld en landelijke regelingen zoals huurt- en kinderopvangtoeslag. Een dergelijke verzamelplaats was een wens van inwoners, omdat die nu vaak op verschillende plekken moeten zoeken naar informatie over (financiële) ondersteuning. Ook hulpverleners en de Sociale Wijkteams kunnen de website echter gebruiken om inwoners  te wijzen op de mogelijkheden.

Wie initiatieven kent die nog niet op de website staan maar die wel de moeite van het vermelden waard zijn, kan dat laten weten via [email protected]  

 

Reacties