Herinrichting Schildersbuurt op agenda tijdens inloopavond

Foto: Google Street View

In de Schildersbuurt in Zaandam wordt volgend jaar het riool vervangen. De gemeente neemt die gelegenheid te baat om ook de bestrating en het groen in de buurt op te knappen.

Daarnaast wordt ook een groot deel van de openbare verlichting vervangen. Het uitgangspunt is volgens Zaanstad dat de bestaande bomen zo veel als mogelijk is worden behouden. Daar waar mogelijk worden extra bomen geplant. Vandaag is er een inloopbijeenkomst in het Zaanlands Lyceum aan de Vincent van Goghweg 42 waarop de ontwerptekeningen van de Schildersbuurt worden toegelicht. Iedereen kan tussen 19:00 en 21:00 uur op elk gewenst moment binnenlopen. Er is gelegenheid om vragen te stellen en opmerkingen aan de aanwezige ambtenaren mee te geven.

Om 19:15 en 20:15 uur presenteert de ontwerper het voorlopig ontwerp met een toelichting op het grote scherm. Deze presentatie duur ongeveer tien minuten. De vervanging van de bestrating, het riool en het groen zal in fases worden aangepakt. Op basis van de opmerkingen en vragen van vanavond wordt een definitief ontwerp opgesteld. Het voorontwerp is hier te zien.

Het aan te pakken gebied.

Reacties