Morgen bijeenkomst over (kansen van) leegstand in Zaandam

Foto: Flickr / Josbert Lonnee

De vraag naar woningen en bedrijfsruimten in Zaanstad is groot, terwijl er tegelijk ook op veel plekken in Zaanstad leegstand is. Qua woningen valt dat overigens mee en zit Zaanstad precies op het landelijke gemiddelde: volgens het CBS is één procent van de huizen hier meer dan een jaar onbewoond. Leegstand is morgenavond onderwerp van gesprek tijdens een bijeenkomst in de Peperstraat 134a in Zaandam.

Bron: CBS

 

 

 

 

 

 

 

Ongebruikte bedrijfsruimten, kantoren en winkels kunnen beter benut worden en vanavond kunt u het verhaal achter de cijfers te weten komen en boeiende voorbeelden en ervaringen uit de praktijk horen over de kansen die leegstand biedt. Uiteraard is er gelegenheid om ideeën uit te wisselen. De thema-avond over leegstand in Zaanstad begint om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur. Het programma ziet er als volgt uit:

  • 19.15 uur: Inloop;
  • 19.30 uur: Introductie en een welkom door Gert Grandiek, sectorhoofd gebiedsontwikkeling van de gemeente Zaanstad en een uitleg van wethouder Songül Mutluer;
  • 19.45 uur: een schets van de Zaanse situatie: feiten over leegstand in Zaanstad door Willeke Koops, visiespecialist van de gemeente. Hoe groot is de leegstand in Zaanstad, in welke segmenten, en welke trend is te zien? Robert de Joode, partner bij makelaardij Kuijs Reinder Kakes bekijkt de leegstaande panden nader. Hoe zijn eigenaren bezig met een nieuwe invulling, wat voor dynamiek is er, welke mogelijkheden liggen er?
  • 20.15 uur: Pauze;
  • 20.30 uur: Kansen voor leegstand door Frank Wassenberg, senior adviseur van Platform 31. Een duiding van de Zaanse situatie, mooie voorbeelden uit het land en de mogelijke rol van een gemeente bij het tegengaan van leegstand. Dennis van Westrop van Peak Development deelt ervaringen met transformatie, door de ogen van een Amsterdamse ontwikkelaar;
  • 21.15: uur Afronding met een reflectie op de avond door Wessel Breunesse, wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling en de afsluiting door Grandiek.

Belangstellenden kunnen zich opgeven door een e-mail te sturen naar mevrouw I. Selgert ([email protected]). Voor meer informatie kunt u terecht bij mevrouw W. Koops ([email protected], tel. 06 – 4627 5916).

Reacties