Inloopavonden over aanpassingen aan rondweg Westerkoog

Een deel van De Wildeman.
Foto: Google Street View

De gemeenteraad wil busbrug De Binding 24 uur openstellen. Voordat dit kan zijn er aanpassingen aan De Wildeman en De Glazenmaker nodig om de verkeersveiligheid te verbeteren. De gemeente heeft samen met circa 40 buurtbewoners informatie opgehaald om tot een voorlopig plan te komen. Tijdens inloopbijeenkomsten op 13 of 14 november kunnen alle bewoners van Westerkoog dat komen bekijken.

In overleg met de buurt is er een voorlopig plan voor de rondweg gemaakt. Het besluit om de busbrug open te stellen volgt waarschijnlijk volgend jaar: dat De Binding 24 uur wordt opengesteld staat nog niet definitief vast. De belangrijkste punten die in het plan zijn meegenomen zijn:  

  • De adviessnelheid van het autoverkeer wordt 30 kilometer per uur;
  • We zorgen ervoor dat het verkeer goed verdeeld wordt over beide wegen van de rondweg;
  • We zorgen voor veilige fietsvoorzieningen en veilige oversteekmogelijkheden;
  • Aan de noordzijde van de rondweg komt een rotonde voor een veilige oversteek voor fietsers;
  • Om het plan te kunnen uitvoeren moet een aantal bomen worden gekapt. Daarvoor komen nieuwe exemplaren terug.

Tijdens de bijeenkomsten kunnen bewoners vragen stellen. Reageren per e-mail kan tot 17 november naar [email protected] Om de drukte te spreiden is de wijk voor de info-avonden in twee gebieden gesplitst. Vanavond kunnen bewoners die in of bij een straat wonen die uitkomt op De Wildeman tusen 19:30 en 21:30 uur wanneer ze maar willen terecht in basisschool de Golfbreker, Papiermolen 18, via de ingang aan de Elzenboom. Morgen – donderdag 14 november – is het de beurt aan de andere helft van de wijk. Na de bijeenkomsten worden alle reacties verzameld en krijgen de bewoners daar een antwoord op van de gemeente. Vervolgens wordt het definitieve plan uitgewerkt.

 

Reacties