Inloopavond over groenzone langs het Westerwindpad

Ochtendmist op het Westerwindpad.
Ochtendmist op het Westerwindpad.
Foto: Twitter

Hoe zou u willen dat de groenzone langs het Westerwindpad eruit komt te zien? Deel die ideeën morgen (dinsdag 11 juli) van 19:00 tot 21.00 uur tijdens de inloopavond in Buurtcentrum De Zeskanter, Nieuwendamstraat 2C in Zaandam.

Het Westerwindpad loopt achter de woonwijk Westerwatering, op de grens tussen stedelijk gebied en open landschap. Er graast een schaapskudde en tijdens een wandeling blijkt het noordelijk deel meer uit moeras te bestaan en overheerst in het zuidelijk deel de veeteelt.

Fronikboerderij

Enkele jaren geleden vreesden de bewoners van Westerwatering nog dat de Fronikboerderij op de hoek van de Westzanerdijk en het Westerwindpad zou worden gesloopt en plaats zou moeten maken voor woningbouw. Dat is van de baan: onlangs is besloten dat de boerderij in de oude glorie wordt hersteld en zijn belangrijke buurtfunctie blijft behouden.

In de oude boerderij van Kobus Fronik komen zorgwoningen voor autistische jongeren. Op het erf erachter blijven de dieren de baas en er komt lichte horeca, waarmee de ontmoetingsfunctie zelfs nog versterkt wordt.

Uitrenzones

Eind vorig jaar ondertekenden 65 mensen een petitie voor schapenvrije uitrenzones langs het Westerwindpad, omdat de heideschapen die er grazen erg veel ontlasting achterlaten en honden daar ziek van kunnen worden wanneer ze erin rollebollen of van eten. Het is een van de dingen die morgenavond weer op de agenda zouden kunnen staan.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen