Bladiebladiebla – een hedendaagse ‘slip of the pen’

Foto: Pixabay / Nominalize

Alvast even iets intikken bij een onderwerpregel zodat je later alsnog een passende tekst kunt maken maar intussen de betreffende mail of het appje gemakkelijk kunt terugvinden. En dan vergeten die aanpassing ook daadwerkelijk uit te voeren.

Er zijn journalisten die nog wel eens zwetend wakker worden van een fotobijschrift van het type ‘malloot op een fiets’ dat de volgende dag letterlijk in de krant verscheen. Probeer dat later de ‘malloot’ in kwestie nog maar eens uit te leggen… In Zaanstad overkwam het afgelopen vrijdag een communicatiemedewerker die de nieuwsbrief van de gemeente van de onderwerpregel ‘bladiebladiebla’ voorzag en te vroeg op de verzendknop drukte. Dat bleef uiteraard niet onopgemerkt: 

Niet iedereen vatte het moderne equivalent van de slip of the pen even luchthartig op: 

De onderwepen uit de gemeentelijke nieuwsbrief waren onder andere de Dag van de Mantelzorg en 100 jaar vrouwenkiesrecht, waarmee uiteraard niet te spotten valt. Op de Landelijke Dag van de Mantelzorg op 8 november verrast de gemeente inwoners die zorgen voor een ander. De Sociale Wijkteams organiseren dan gezellige bijeenkomsten met wat lekkers, een activiteit en een cadeautje. Wij komen later nog met het hele programma en de locaties. Wat een eeuw vrouwenkiesrecht in de Zaanstreek heeft betekend wordt op vrijdag 4 oktober duidelijk tijdens een studiemiddag in het Gemeentearchief Zaanstad. Wie daarbij wil zijn kan zich hier opgeven.  

 

 

n

Reacties

0