Wormerveer in juli over op nieuwe wijze afvalinzameling

Foto: Gemeente Zaanstad

De nieuwe manier van afval inzamelen gaat de komende weken van start in Wormerveer. Op 2 juli begint die in Wormerveer Noord; op 16 juli in Zuid. De inwoners krijgen nog een brief met uitleg van HVC.

Sinds begin dit jaar is de nieuwe werkwijze al ingevoerd in ’t Kalf, Willis, Rooswijk, Westerkoog en in het noorden van Westerwatering. Daar scheiden mensen alle afval al aan huis. Herbruikbaar afval wordt apart weggegooid in drie kliko’s: de bestaande grijze bak wordt daarbij gebruikt voor plastic, blik en drinkpakken. De groene bak blijft bestemd voor gft- en etensresten en de blauwe voor oud papier en karton. Het restafval dat overblijft moet naar een ondergrondse container worden gebracht, die op verschillende plekken izijn ingegraven.

Afvalpas en -lab

Wormerveerders hebben al een afvalpas en een brief met uitleg van de gemeente gekregen of krijgen die binnenkort. Ook zijn bewonersvoorlichters actief in het dorp. Ze zijn te vinden tijdens inloopspreekuren bij het Sociale Wijkteams in Buurtcentrum De Lorzie aan het Marktplein. Op woensdag 10 juli staat het afval-lab van 12:00 uur tot 16:00 uur op dat plein. Het gaat om een rijdend laboratorium over afval. Met dit lab geeft Zaanstad extra aandacht aan het nut en de noodzaak van afvalscheiding.

'

Reacties

article
35272
Wormerveer aan de beurt voor nieuwe manier ophalen huisvuil
De nieuwe manier van afval inzamelen gaat de komende weken van start in Wormerveer. Op
https://zaanstad.nieuws.nl/gemeente/35272/wormerveer-in-juli-over-op-nieuwe-wijze-afvalinzameling/
2019-06-26T08:35:48+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/389/2019/06/26084622/Screenshot_2019-06-26-Wormerveer-in-juli-over-op-nieuwe-wijze-afvalinzameling-Zaanstad.png
Gemeente