Burgemeester opent ‘drugspanden’ op de Rozengracht

Foto: Gemeente Zaanstad

Burgemeester Jan Hamming opent morgen om 09:30 uur een hennepplantage op de Rozengracht in Zaandam. Dat is weer eens wat anders, maar het gaat dan ook om een dubbele zeecontainer die is omgebouwd tot hennepplantage en synthetisch drugslab om mensen voorlichting te geven over de risico’s van dergelijke activiteiten.

De drugscontainer is speciaal gebouwd voor voorlichtingsdoeleinden en de plantage en het drugslab zijn levensecht nagemaakt. Bezoekers kunnen er leren en zien hoe ze dit soort locaties kunnen herkennen, welke risico’s eraan verbonden zijn en hoe je vermoedens van drugsproductie (anoniem) kunt melden. Ook wordt ingegaan op de wijze waarop mensen verleid worden om zich in te laten met de hennepwereld en welke gevolgen dat kan hebben.

In Zaanstad zijn afgelopen jaar 37 hennepplantages en acht harddrugslocaties aangetroffen. Op last van de burgemeester zijn 31 drugspanden gesloten voor de duur van drie maanden tot een jaar. De container is morgen (11 april) tot 16:30 uur geopend voor het publiek.

Reacties

0