Boten op de oever vanaf vandaag weer prooi voor Hoogwout

Foto: Pixabay / Satynek

Het is vandaag 1 april en dat betekent – mocht u denken dat het een grap is dan kan het een dure grap worden – dat alle boten die nog op de oever liggen het water in moeten. Het maaiseizoen is namelijk weer begonnen.

Dat betekent dat boten vanaf heden in de weg liggen voor het gemeentelijk groenonderhoud en bovendien de groei van beplanting hinderen. Vaartuigen worden in de periode van 1 april tot 1 oktober eerst voorzien van een duidelijke sticker en gefotografeerd. Eigenaren hebben dan nog drie dagen de tijd om te reageren en de boot te verwijderen. Na deze periode controleert de gemeente of ze ook inderdaad van de oevers af zijn. Zo niet, dan worden ze meegenomen voor opslag. Welke vaartuigen waar zijn verwijderd kunt u nalezen in de bekendmakingen in het Zaanstad Journaal.

Kosten

Als u uw verwijderde eigendom terug wilt hebben dan kunt u contact opnemen met Hoogwout in Oostzaan, waar ze worden gestald. De kosten voor de verwijdering, opslag en administratie bedragen 250 euro exclusief de stallingskosten van 11,50 euro per dag. Doet u niets dan wordt de boot vernietigd.

 

Reacties

0