Gratis online cursussen voor inwoners met stress en druk

Foto: PxHere / CC0 Domaine Public

Parnassia-dochter Indigo gaat in opdracht van de gemeente gratis online trainingen verzorgen voor inwoners. De ene is de training ‘Uit je hoofd – In je lijf’ voor mensen die rust nodig hebben in hun hoofd en de tweede is bedoeld voor mensen die willen leren omgaan met stress.

Voor inwoners die te kampen hebben met besluiteloosheid, die moeite hebben met keuzes maken of het idee hebben dat hun hoofd een achtbaan is, kan de eerste cursus een uitkomst zijn. In vijf bijeenkomsten wordt deelnemers geleerd hoe ze hun lichaam kunnen gebruiken om contact te maken met het Nu, via diverse meditatievormen, aandachts- en visualisatie-oefeningen. Zo ontstaat ruimte om naar de oorzaak van de onrust te kijken. Ook krijgen  deelnemers tips en handvatten om zelf de onrust te verminderen.

De cursusdagen zijn dinsdag 20 en 27 september en 4, 11 en 18 oktober, van 13:00 tot 15:00 uur, via Zoom. Na de aanmelding wordt uitgelegd hoe alles werkt: deelnemers hebben alleen een computer met een camera, microfoon en internetverbinding nodig. Aanmelden kan bij het secretariaat van Indigo Preventie, telefoonnummer 088 357 11 00 of via een e-mail naar [email protected].

Stress

Voor inwoners die lijden onder stress en spanningen is er ook een training van vijf Zoom- bijeenkomsten. De sessies geven hen inzicht in wat (on)gezonde stress is en wat dit met je kan doen, een beeld van de manier waarop ze zelf gewend zijn om met stress om te gaan en manieren om meer balans en rust in het leven te brengen, omdat geleerd wordt om anders om te gaan met stress en stressvolle situaties. Deze cursussen zijn op woensdag 21 en 28 september en 5, 12 en 19 oktober tussen 13:00 en 15:00 uur. De procedure voor aanmelding is net zoals die bij de eerste cursus.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen