Oude tijden herleven met ‘Woodstock: One Night of Peace and Music’

Foto: Aangeleverde foto

Na 50 jaar brengen Frank Lammers en zijn muzikale vrienden het meest legendarische popfestival uit de muziekgeschiedenis terug met Woodstock: One Night of Peace and Music. Op woensdag 12 juni kunnen bezoekers zich in het Zaantheater even in Bethel 1969 wanen.

Op 15 augustus is het exact 50 jaar geleden dat Woodstock plaatsvond, het meest invloedrijke popfestival uit de muziekgeschiedenis, met legendarische optredens en een uitzinnig publiek. Met meer dan een half miljoen bezoekers werd Woodstock het hoogtepunt van de tegencultuur van de jaren 60 en kreeg het een belangrijke plaats in de wereldgeschiedenis. Reden voor acteur Frank Lammers om zijn vrienden van de band Strange Brew bijeen te roepen.

Wisselende bezettingen

Strange Brew bestaat onder anderen uit Anne Soldaat (bekend van Daryll Ann en Tim Knol), Yorick van Norden (The Hype) en de mannen van Dandelion. Vorig jaar maakten zij samen een voorstelling over de Summer of Love en dat smaakte naar meer, bij zowel de makers als het publiek. En dus werden ook andere muzikanten benaderd, zoals Sandra van Nieuwland, Pablo van der Poel (DeWolff), Ricky Koole, Paul de Munnik en Stephanie Struijk, om in wisselende bezettingen mee te spelen. Het repertoire zou uiteraard bestaan uit de muziek van bespelers van het legendarische festival.

Afgelopen maandag was de première van de voorstelling in de Kleine Komedie in Amsterdam. Het was de derde keer dat de voorstelling gespeeld werd, na slechts twee try-outs in het voorafgaande weekend. Maar dat was niet bepalend voor de avond. De voorstelling stond er, al was de presentatie af en toe wat los. Bij het voorstellen van de band bleek bijvoorbeeld gitarist Anne Soldaat zoek. Deze losse presentatie past eigenlijk goed bij en is misschien zelfs geïnspireerd op de chaos rond het originele festival. Tussen de muziek door vertelden Frank en de muzikanten verhalen over Woodstock. In combinatie met de zorgvuldig gekozen achtergrondbeelden vormde dit een mooie impressie van hoe dat festival eruit heeft gezien.

Dik in orde

Muzikaal was het allemaal dik in orde. Voor liefhebbers van deze muziek is de voorstelling echt een must. De muziek van grootheden als Jimi Hendrix, Joe Cocker, The Who, Santana, Jefferson Airplane, Crosby, Stills, Nash & Young werd vertolkt door de Strange Brew, aangevuld met de al eerder genoemde gastmuzikanten. In de Kleine Komedie deed alleen Ricky Koole niet mee, wat jammer was want zij zat wel in de zaal. Stephanie Struijk (vroeger bekend onder de artiestennaam Stevie Ann) viel op door haar loepzuivere stem. Paul de Munnik bleek een goede keuze om onder andere een nummer van The Band te zingen en Pablo van der Poel liet met zijn virtuositeit Jimi Hendrix een beetje herleven.

De uitvoeringen van onder andere de CSNY-songs door de jonge jongens van Strange Brew, die qua leeftijd zelf van ver na Woodstock zijn, waren indrukwekkend. Voor kenners herkenning, voor anderen een reden om die muziek te ontdekken. En het moet gezegd, bij allen spatte het speelplezier eraf.

Frank Lammers

Frank Lammers poresenteerde de avond op eigen en humoristische wijze, al mag hij daar wel een beetje in doseren. Veel opvallender was zijn muzikale bijdrage. Bezoekers van de Hitclup avonden die het Parool en Paradiso ieder jaar organiseren wisten het natuurlijk al, maar bij het grote publiek is niet bekend dat er een popmuzikant aan deze acteur verloren is gegaan, compleet met luchtgitaar en bijbehorende bewegingen.

De muzikale gasten tijdens deze bijzondere avond in het Zaantheater zijn Stephanie Struijk, Ricky Koole, Paul de Munnik, Yorick van Norden, Anne Soldaat en Dandelion en Strange Brew.

 

 

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen