Havensafari wegens succes verlengd tot en met 21 september

Foto: Twitter / Milko Buter

De Havensafari door de havens van Amsterdam en Zaanstad is wegens succes verlengd tot en met 21 september. Tijdens de boottocht komen passagiers veel te weten over het gebied en worden ook havens aangedaan die normaal gesproken niet voor het publiek toegankelijk zijn.

De drie uur durende ‘safari‘ gaat er prat op een heuse Big Five te kunnen aanbieden: vletterlieden, nijlpaard, koekoek, cacao-opslag en een general cargo-zeeschip. Wat achter deze bezienswaardigheden schuilgaat is aan de passagiers om te ontdekken. De verschillende havens die worden bezocht herbergen allemaal eigen activiteiten, waaraan jaarlijks zo’n 5000 zeeschepen te pas komen. Als gids gaat een professionele verhalenverteller mee op ontdekkingsreis. Er wordt gedurende de trip één keer van boord gegaan.

De Havensafari vertrekt elke zaterdagavond om 19:00 uur vanaf Pier 14 bij Amsterdam CS. Er kan vanaf 18:30 uur worden opgestapt. Aan boord zijn diverse dranken en hapjes verkrijgbaar en de drie verdiepingen tellende boot Hembrug 1 beschikt aan boord over toiletten. In de entreeprijs is een flesje water begrepen en er worden passagiers een aantal smakelijke gratis verrassingen in het vooruitzicht gesteld. Tickets in verschillende prijsklassen zijn hier te reserveren.

 

0