Groot deel opbrengst Samenloop voor Hoop ditmaal naar Anna’s Huis

Foto: Pexels

De vijfde editie van de Samenloop voor Hoop Zaanstad wordt in het weekend van 13 en 14 juni gehouden in het Burgemeester In ’t Veldpark in Zaandam. Gedurende 24 uur, van zaterdag 14:00 tot zondag 14:00 uur wandelen deelnemers in teams over een speciaal uitgezet parcours om zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. Daar omheen vinden allerlei activiteiten plaats. De grootste lokale begunstigde is ditmaal Anna’s Huis.

De Samenloop voor Hoop  kent op de zondagochtend een Kinderloop van 24 minuten en het hele weekeinde zijn er extra’s als een levendige braderie, indrukwekkende ceremonies en optredens en demonstraties. De deelnemers van de wandelestafette kunnen zich laten sponsoren voor hun deelname. Ze lopen in teams en lossen elkaar af, zodat er 24 uur lang altijd een of meer teamleden op het parcours aanwezig zijn. Het is dus geen race, maar een evenement waarbij saamhorigheid centraal staat. De lustrumeditie van deze Samenloop mikt op een Zaanstad-brede deelname met een record aantal teams. Alle opbrengsten komen ten gunste van het KWF. Zestig procent van de opbrengst wordt besteed aan lokale initiatieven die gerichte ondersteuning en hulp uit de buurt mogelijk maken voor (ex-)kankerpatiënten en hun naasten, waardoor het grootste deel van de opbrengst in Zaanstad blijft. De resterende 40 procent wordt door KWF elders ingezet.

Anna’s Huis

De SamenLoop voor Hoop Zaanstad stelt dit jaar 20 procent van het opgehaalde en voor Zaanstad gereserveerde geld beschikbaar aan Anna’s Huis in Zaandam, een inloophuis dat zich richt op de niet-medische aspecten van kanker. Mensen kunnen binnenlopen voor informatie, een luisterend oor of deelname aan een creatieve of ontspannende activiteit. Bijzondere aandacht gaat uit naar de ondersteuning van kinderen, jongeren en gezinnen die met kanker zijn geconfronteerd. Het is nog tot 28 februari mogelijk om een project waarvoor financiële ondersteuning wordt gevraagd bij de organisatie in te dienen. Het streven is om per Samenloop maximaal vier lokale projecten te financieren. Na de sluitingsdatum worden maximaal 150 aanvragen beoordeeld. Indienen kan per mail naar [email protected].