Babel herstelt architectuurlezing in ere: Liesbeth van der Pol trapt af

Icoon III (links) en het bestaande kantoorgebouw Icoon I.
Foto: DOK Architecten / Liesbeth van der Pol

Architect en voormalig Rijksbouwmeester Liesbeth van der Pol komt dinsdag 24 september naar De Stoomhal in Wormer voor de eerste Babel-architectuurlezing. Ze zal vertellen over haar werkwijze, haar filosofie en over de vijf projecten die zij samen met haar bureau DOK Architecten in de Zaanstreek heeft gerealiseerd. In 2020 start de bouw van haar ontwerp voor woontoren De Icoon in het centrum van Zaandam. De entree is gratis.

Het werk van Van der Pol kenmerkt zich door aandacht voor de locatie en de gebruiker, kleur, kracht en expressie, aldus het Zaanse architectuurplatform. ‘Haar gebouwen zijn uitgesproken karakters. In de zoektocht naar de eigenheid van gebouwen en de omgeving gebruikt zij aquarellen en schetsen waarin de kern van haar ontwerpen besloten ligt. Van belang voor de Zaanstreek is haar kijk op de invloed van een goed onderhouden en ontworpen omgeving op het onbewust welbevinden van mensen én het ontwerpen van nieuwe gebouwen in een overvolle stad.’

Een ander ontwerp van de architecte voor hartje Zaandam.

Herintroductie

De architectuurlezingen zijn in onbruik geraakt nadat het Architectencafé vijftien jaar geleden plaatsmaakte voor de Stichting Babel, maar worden nu in ere hersteld. De nieuwe Babel-architectuurlezingen zijn tevens een inspiratiebron voor de onderwerpen die Babel in haar jaarprogramma aansnijdt, meldt de organisatie. Van der Pol trapt op 24 september om 20:00 uur (inloop vanaf 19:30 uur; eindtijd 21:30 uur) af in De Stoomhal in Wormer. Na afloop kan er nog even nageborreld worden. Aanmelden is gewenst, via e-mail aan [email protected] onder vermelding van Architectuurlezing Liesbeth van der Pol.

 

0