Er wordt een uitbater gezocht voor de horeca in Marinapark Zaandam, na de metamorfose van jachthaven Dukra. Het gaat om een nieuw te bouwen restaurant met terras aan en in het water of in de verbouwde bestaande ark die dienst deed als kantine- en servicegebouw. Valentijn Bras en Sander Dullaart namen in 2018 de verouderde jachthaven over en hebben er grote plannen mee.
Het al goedgekeurde bestemmingsplan voorziet in wonen en verpozen naast een brede boardwalk over het water en aangevuld met drijvende tuinen, zitjes en het restaurant. De horecazaak krijgt een centrale rol in het park en voor de drie omliggende buurten. 'Wat we voor ons zien is laagdrempelige horeca, open voor iedereen, met een no-nonsense, maar kwalitatief goede keuken. Ruimte voor een kop koffie met wat lekkers in de ochtend, een fijne ongecompliceerde lunch of een wijntje met garnituur in de namiddag uiteraard met mogelijkheid te blijven zitten en te eten tot na zonsondergang,' aldus de advertentie.
Qua opzet is de horeca drijvend, gebouwd op een betonnen bak. Het terras komt er omheen op vaste steigers. Bezoekers krijgen de mogelijkheid om hun sloep direct aan het terras aan te meren. Het Marinapark gaat woonruimte bieden aan 45 huishoudens, met ook plek voor tussen 40 en 100 toeristen per dag die overnachten in lodges en daarnaast aan zo’n 100 pleziervaartuigen. Voor het restaurant wordt uitgegaan van een oppervlakte van rond 430 vierkante meter, exclusief terras.