Shurgard zoekt meer opslagruimte in de Randstad

mei 03 , 11:13 Bedrijvigheid
screenshot 20240503 105829
De vraag naar opslagruimtes van Shurgard blijft ook na nieuwe prijsverhogingen op peil. De marktleider ziet daardoor kansen om de komende twee jaar uit te breiden, met een toename van bijna dertien procent van de te verhuren vierkante meters vergeleken met vorig jaar. Er worden locaties gezocht in met name de Randstad , ook in plaatsen die al een opslag hebben. In Zaandam is dat aan de Pieter Lieftinckweg.
Ook minder duidelijk zichtbare locaties zijn interessant voor Shurgard, laat het in Luxemburg gevestigde bedrijf weten. Het stelt mensen die een geschikte locatie aandragen een niet gespecificeerde beloning in het vooruitzicht. De voorwaarden voor een gebouw zijn dat het minstens minstens 5000 vierkante meter groot is of 2500 vierkante meter met een minimale vrije hoogte van zes meter, op een terrein van minstens 2000 vierkante meter. Shurgard bouwt momenteel nieuwe vestigingen in Spijkenisse, Amersfoort en Diemen.

Bijna altijd vol

Nederland is al langere tijd een goede markt voor Shurgard. Ook in het eerste kwartaal van dit jaar groeide de omzet van de bijna 70 bestaande vestigingen in ons land, met ruim zeven procent. De huren stegen met iets minder dan zeven procent. De ruimtes waren voor 91 procent van de tijd verhuurd. Ook in landen als Duitsland, België en het Verenigd Koninkrijk bleven de in totaal 279 opslagruimtes van Shurgard in trek. De algehele omzet kwam op 93 miljoen euro zeven procent hoger uit, mede dankzij een verhoging van de huren.