Zaandamse woning en bedrijfsunit gesloten wegens drugs

mei 03 , 11:53 Actueel
screenshot 20240503 114327
De burgemeester heeft op zaterdag 27 april en maandag 29 april een woning en een bedrijfspand in Zaandam gesloten vanwege drugscriminaliteit. De woning staat aan de Bergblauwstraat; de bedrijfsruimte is in een bedrijfsverzamelpand aan de Sluispolderweg.
De woning werd door de politie gecontroleerd naar aanleiding van een eerdere bedreiging. In het pand zijn (vermoedelijk) verdovende middelen en in elk geval een vuurwapen aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. De politie heeft een 35-jarige Zaandammer gearresteerd en Jan Hamming heeft het huis gesloten voor de duur van drie maanden.
screenshot 20240503 114344
Aan de Sluispolderweg werd een integrale controle gehouden met de politie, de Belastingdienst en de gemeente en dat leverde de vondst van een wietplantage met 288 planten, assimilatielampen, een koolstoffilter en andere materialen op die gebruikt worden bij het kweken van hennep. Al het materiaal is in beslag genomen. De politie heeft nog geen verdachte aangehouden. De sluitingstermijn is nog niet bekend, want die is nog afhankelijk van de uitkomst van het politieonderzoek. De overige ruimten in het verzamelgebouw worden gebruikt door andere partijen en blijven wel toegankelijk.