Het in Schagen gevestigde vleesverwerkingsbedrijf Gilles wordt per 1 september de nieuwe eigenaar van het Zaandamse La Cordobesa, een producent van Spaanse en Italiaanse vleeswaren. Voor de klanten van het bedrijf op Het Kalf verandert er niets.
Eigenaar Susan de Wette van La Cordobesa blijft het aanspreekpunt voor de droge worstproducten waarmee het bedrijf groot geworden is, maar de productie gaat naar Schagen. De overname door Gilles is een strategische stap van Gilles om door te kunnen groeien met een groter assortiment. Algemeen directeur van Gilles Dick Wever laat op LinkedIn weten dat voor hem een 'langgekoesterde wens' in vervulling is gegaan.
'La Cordobesa is al bijna 50 jaar actief op de markt van Spaanse en Italiaanse vleeswaren. Gilles bestaat zelfs al iets langer,' schrijft hij bij de aankondiging van de overname. De Wette was op zoek naar een partner om een groot deel van het takenpakket over te nemen en Gilles 'timmert al jaren aan de weg op het gebied van vers vlees en wil blijven groeien'. 'Door de overname van La Cordobesa komt daar een compleet pakket aan Spaanse en Italiaanse producten bij. Door deze producten te bundelen, ontstaat een heel divers pakket aan producten. Voor klanten brengt dit ook gemak en synergie met zich mee. Via Gilles kunnen zij voortaan een compleet pakket aan kwalitatief goede, ambachtelijke producten in huis halen,' aldus Wever.