Donderdag start serie activiteiten in het havengebied

Foto: Google Street View

Meer dan 40 havenbedrijven uit het Noordzeekanaalgebied zetten tijdens de Zeehavendagen hun deuren open voor zakelijke groepen en het grote publiek. Op het programma staan zaken als rondleidingen bij een scheepswerf, staalfabrikant of chocoladefabriek of workshops bij een containerterminal of een rederij.

De eerste editie van het evenement wordt gehouden van donderdag 23 tot en met zondag 26 juni. De Zeehavens Amsterdam – waar ook Zaanstad, Berverwijk en IJmuiden toe behoren – zijn de grootste cacaohaven ter wereld en vormen de vierde haven van Europa. Er werken meer dan 70.000 mensen en er zijn 800 haven-gerelateerde bedrijven gevestigd.

HoogTij

De zeehavens zijn in transitie. De oude, traditionele haven is onderdeel geworden van de haven van de toekomst met duurzame bedrijven, waar waterstof wordt geproduceerd en de plek waar grootschalig wordt gerecycled. Daarmee kan kennis worden gemaakt tijdens de Zeehavendagen. Alle activiteiten zijn hier terug te vinden, waaronder een bezoek aan de terminal van Vollers en CTVrede op industrieterrein HoogTij in Westzaan, waar het hele inname en het verwerkingsproces van cacaobonen meebeleefd kunnen worden.

 

Reacties

Cookieinstellingen